Седмият епизод на "Междузвездни войни" би "Аватар" в САЩ и Канада

7450
Седмият епизод на "Междузвездни войни" би "Аватар" в САЩ и Канада

Общият сбор приходи за филма "Междузвездни войни: Силата се събужда" в САЩ и Канада надхвърли 760.5 млн. долара. Така епизодът от космическата сага надхвърли събраните от друг филмов хит приходи от "Аватар" на Дейвид Камерън, предаде БГНЕС.

"Междузвездни войни" зае безапеблационно първото място по този показател за цялата история на САЩ, съобщи официален представител на компанията "Дисни", която е собственик на правата над лентата. "Гордеем се с този рекорд, но знаем, че би бил невъзможен без ентусиазма и непреходната подкрепа на феновете. Ние чувстваме това и то ни дава сила всеки ден. Така ще е и в светлото бъдеще на "Междузвездни войни", казаха от "Дисни".

Джордж Лукас: Режисьорите в СССР имаха повече свобода

Създателят на „Междузвездни войни“ Джордж Лукас е заявил, че съветските режисьори са имали повече свобода в сравнение с нег...

По общия обем касови приходи в САЩ и Канада "Аватар" остава на второ място със 760.5 млн. долара. На трето място е "Джурасик парк, 2015" със 658.7 млн. долара. Пробужданвето на силата оглави класацията едва за 20 дни. По обем световни приходи засега филмът е на скромното четвърто място с резултат от 1.5 млрд. долара. Това е и най-касовата лента от всичките седем епизода на сагата, създадени от режисьора Джордж Лукас.

По оценка на експерти "Междезвездни войни: "Силата се събужда" има всички основания да надвие "Аватар" по приходи, събрани по света. "Аватар" има досега общо 2.8 млрд. долара. Първият филм от "Междузвездни войни" излиза през 1977г. и има колосален успех. Седмият епизод разказва за събития, случили се 30 години след шестия епизод. Режисьор на "Силата се пробужда" е Джей Джей Абрамс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com