Почина основателят на Eagles Глен Фрай

7993
Почина основателят на Eagles Глен Фрай

Американският китарист и основател на една от най-известните рокгрупи в света Eagles Глен Фрай почина на 68-годишна възраст.

Това бе съобщено на официалната страница на групата в интернет. Съобщението е подписано от роднини и близки на музиканта, както и на останалите трима участници от последния състав на групата - Дон Хенли, Джо Уолш и Тимъти Шмит. По думите им Глен Фрай е водил последните седмици мъжествена борба с болестта си, но е починал от усложнения на ревматоиден артрит, остър язвен колит и възпаление на белите дробове. Членовете на семейството и музикантите благодариха на всички, които "са се надявали и са се молили за неговото оздравяване".

В Шуменско мъж почина от измръзване

64-годишен мъж почина от измръзване в шуменското село Стоян Михайловски. Той бил открит вчера от роднини под преспа сняг в двора на к...

Фрай и Хенли основават Eagles през 1971 г. Те създават хитове един след друг, включително такива имена като "One of These Nights", "Best of My Love", "Life in the Fast Lane", "Take it Easy", "Tequila Sunrise" и, естествено - "Hotel California". Техният албум с избрани хитове Their Greatest Hits (1971-1975) е разпродаден в САЩ в тираж от 29 млн. екземпляра. С това отстъпват само на краля на поп музиката Майкъл Джаксън и неговия албум "Thriller". Общият брой на издадените по света техни дискове превишава 100 млн. екземпляра.

Заради болестта на Фрай групата отложи през декември участието си в церемонията, на която трябваше да получи престижна награда за цялостно творчество в център "Кенеди". Eagles са носители на шест награди "Грами", включително за "Диск на годината" през 1977 за "Hotel California". Разделят се през 1980 г., но отново групата отново се събира през 1994г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com