bTV и Нова в поредна захапка за "Господарите"

23337
bTV и Нова в поредна захапка за "Господарите"

bTV Media Group установи, че въпреки уверенията на Нова телевизия, че няма да излъчва програма, която копира формата Striscia la Notizia, предаването „Господари на ефира”, излъчено на 10 септември, нарушава правата на „БТВ Медиа Груп” ЕАД по Закона за авторското право и сродните му права.

Ето позицията на bTV:

"Господари на ефира" се завръща по Нова ТВ

Още тази есен любимото на българите предаване „Господари на ефира” се завръща на екрана. Новината съобщават от Нова ТВ и...

„БТВ Медиа Груп” ЕАД притежава ексклузивните права върху формата Striscia la Notizia и българската версия на предаването за територията на страната.

Излъчването на предаване със съдържание, което копира Striscia la Notizia, без уредени права с правоносителите, е безпрецедентно за медийната практика в България, особено, когато нарушението е извършено от национална медия, каквато е Нова телевизия.  

Във връзка с гореописаното нарушение и нерегламентирано използване на чужди права, днес bTV Media Group отправи претенциите си към Нова телевизия по официален път.

От Нова телевизия не пропуснаха да отвърнат на поредната атака.

Ето и тяхната позиция:

"Господарите" в Нова: bTV искат да откраднат труда ни

Вчера популярното шоу "Господари на ефира" се завърна в ефира на Нова ТВ. Десетия сезон на комедийната поредица обаче бе съпътстван от...

Нова ТВ и продуцентите на „Господари на ефира” неколкократно поясниха, че 10-ият сезон, който стартира на 10-и септември в ефира на телевизията не е по лиценз на италианското Striscia La Notizia.
 
Марката "Господари на ефира" от самото раждане на предаването е валидно регистрирана на името на продуцента - Global Vision, от който Нова ТВ придобива правата върху бранда.

Към момента медията и продуцентите няма какво повече да добавят към официалното си становище, което вече бе споделено публично.
 
"Господари на ефира" има своя характерен и уникален стил. Зрителите се убедиха в това, в пилотния епизод на предаването и ще продължат да се убеждават всяка делнична вечер в ефира на Нова.

Редактор: Иво Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com