Мел Гибсън може да заснеме филм за цар Калоян

9084
Мел Гибсън може да заснеме филм за цар Калоян
Снимка: Getty Images

Филми за българските царе Калоян и Борис III планира да снима у нас американската продуцентска компания „Милениум филмс“ до края на 2017 г. За режисьор на единия ще бъде поканен Мел Гибсън, съобщи Ярив Лернер, изпълнителен директор на „Ню Бояна филмс“, пред наши журналисти, поканени на разходка в Киноцентъра, пише "Площад Славейков".

Историята за Калоян Красивия (наречен така от Лернер) се развива по времето на Четвъртия кръстоносен поход. Византийският василевс Алексий III търси помощ от българина срещу кръстоносците, дошли до Цариград, и му предлага в замяна да го коронясат за цар. Калоян пише на папата за предложението, за да ускори преговорите за сключване на уния с Римската църква. В отговор светият отец настоява България да се присъедини към Римокатолическата църква.

Екранна дъщеря на Мел Гибсън почина на само 21 години

Известната с ролята си в „Партиотът” млада актриса Скай Маккоул Бартусяк е намерена мъртва в дома си. Актрисата беше само ...

Този преразказ е все още далеч от снимки.

От „Ню Бояна филмс“ са поканили Мел Гибсън да се заеме с филма и са му изпратили историята за Калоян във вид на предварителен сценарий. Получил го асистентът на Гибсън, а самият актьор бил зает със снимки в Австралия.

Ярив Лернер твърди, че очакват около 16 февруари у нас да пристигне авторът, който ще пише окончателния сценарий за Калоян – Голан Рамрас, който отговаря за развитието на проектите в компанията „Марвел“. За сценария той ще работи с български историци, между които е и преподавател по история в Софийския университет. Миналата година Рамрас бе в България, за да преподава сценарно писане в Киноцентъра.

Филмът за цар Борис Трети ще бъде за спасяването на българските евреи. Ярив Лернер разкри пред българските журналисти, че предстои да се види със Симеон Сакскобургготски и да му предложи да участва под някаква форма във филма. Сценарият ще бъде написан от друг американски професионалист, на когото българи ще разкажат историята.

Гибсън: Ще продавам обувки в България

Мел Гибсън даде интервю пред CNN за филма с негово участие „Мачете убива“, който вече се върти и по българските кина. По вр...

Ролите на двамата наши царе най-вероятно ще бъдат поверени на известни американски актьори, казва Лернер. За някои от образите ще бъдат поканени и българи. Владетелите ни ще говорят във филмите на английски, а ние ще ги разбираме със субтитри.

Директорът на „Ню Бояна филмс“ планира двете продукции да бъдат готови до края на 2017-а.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com