Малта триумфира на Детската Евровизия в София

13656
Малта триумфира на Детската Евровизия в София
Снимка: Twitter

При перфектна организация и с много емоции премина тазгодишното издание на Детската Евровизия, което се проведе в София вчера. Песента “Not My Soul” на Дестини Чукуниере от Малта спечели първото място на конкурса, като събра 185 точки.

Малта вече е печелила този конкурс – през 2013 с песента на Гая Гауки – „The Start“ и има още две класирания в топ 5 – през 2008 с Даниел Теста и песента „Junior Swing“ и миналата година, когато страната беше домакин на конкурса и представителката им Федерика Фалцон завърши на 4-о място с песента „Diamonds“.

Отложиха откриващата церемония за Детската Евровизия заради парижките атентати

Откриващата церемония за Детската Евровизия 2015, която трябваше да се проведе в неделя вечерта, се отлага. Решението на организатори...

Второто място е за Mika от Армения  (176 т.).

Участниците от България Габи и Иван и тяхната песен "Цветът на надеждата" пък се класираха на девето място с 62 точки. Най-много точки - 12, ни даде Ирландия.

България беше домакин на 13-то издание на конкурса за детска песен на Евровизия, който се проведе в “Арена Армеец”. Това стана възможно, след като през 2014 г. в Малта Крисия, Хасан и Ибрахим се класираха на второ място, а победителят - Италия, се отказа от организирането на песенния конкурс пред 2015 г.

България посреща звездите на Детската Евровизия в неделя

Началото на Детската Евровизия в България ще бъде дадено на специална церемония на 15-ти ноември /неделя/ в НДК. Откриващото събитие за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com