Джони Деп оглави непрестижна класация

9761
Джони Деп оглави непрестижна класация
Снимка: Getty Images / Guliver

Джони Деп е най-надценената филмова звезда в Холивуд за тази година, сочи класация на Forbes, цитирана от БГНЕС.

Деп, един от най-високо платените актьори на планетата с очаквани годишни приходи от 30 милиона долара. Но той връща на индустрията само 1,20 долара за всеки вложен долар във филмите му. Цифрите се дължат на провала на филмите „Mortdecai”, „Transcendence” и „The Lone Ranger” („Самотният рейнджър”), които бяха бомбардирани с подигравателни материали. „Самотният рейнджър” е най-големият провал, като филмовото студио „ Дисни „ изчислява, че е загубило около 150 млн. от уестърна.

По ирония на съдбата Деп след лошия период за кариерата си, се очаква тази година да бъде сред номинираните за най-добър актьор за наградите „Оскар” за ролята на бостънския гангстер Уайти Бълджър в трилъра „Black Mass”.

Това е така, защото Forbes разглежда само последните три филма на всеки актьор преди юни тази година, като игнорира анимациите и нискобюджетните филми.

Всички актьори в топ 10 са мъже. Това силно контрастира на класацията на актьорите с „най-висока стойност” , която излезе в понеделник. Там в топ 5 фигурират четири жени, което допълнително подклажда дебата в Холивуд за неравнопоставеността в заплащането между двата пола.

Но да се върнем към най-надценените актьори тази година. На второ място е Дензъл Уошингтън, който е връщал само 6,5 долара за всеки вложен във филмите му долар. Той е на втора позиция, въпреки че е спечелил пет пъти повече от Джони Деп. Трето място е за Уил Фарел, който е върнал 6,8 долара за всеки долар. В класацията влизат още Лиъм Нийсън, Уил Смит, Крисчън Бейл, Чанинг Тейтъм, Брад Пит, Бен Афлек и Том Круз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com