Първата глава падна, "Дейли Стар" пред закриване заради голата Кейт

13928
Първата глава падна, "Дейли Стар" пред закриване заради голата Кейт

Главният редактор на ирландския вестник "Дейли Стар" бе уволнен заради публикуването на голите снимки на съпругата на британския принц Уилям - херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън.

Решението за уволнението на Майкъл О`Кейн е било взето на спешно съвещание от собствениците на изданието - групировките Northern and Shell и Independent News and Media. В "Дейли Стар" е започнало вътрешно разследване, чиято цел е да се изясни при какви обстоятелства са били публикувани голите снимки на Мидълтън, появили се първо във френското издание "Клоузър". Според запознати, председателят на борда на директорите на Northern and Shell Ричард Десмънд е бил толкова бесен заради случилото се, че заплашил да закрие "Дейли Стар".

Самият О`Кейн е настоял отново, че Кейт Мидълтън не е с нищо по-различна от която и да е друга знаменитост, следователно нейни голи фотоси могат да бъдат публикувани.

"Снимките на херцогинята на Кеймбридж по голи гърди не са по-различни от тези на други знаменитости, които имаме, като на Риана или Лейди Гага. Ако не бяхме ги публикували ние, това щяха да сторят други издания. Всичко е бизнес", отбелязва уволненият главен редактор.

В същото време френският съд ще се произнесе в 10: 00 часа GMT във вторник по делото, заведено от британския принц Уилям и съпругата му Катрин за забрана за преиздаване и препродажба на голите снимки на херцогинята на Кеймбридж.

По време на изслушването адвокатът на кралската двойка категорично заяви, че снимките са направени в интимен момент и нямат място в публичното пространство.

Ирландия зашлеви Кралството: Пусна "голата Кейт"

След обещанията на британските таблоиди, че голите снимки на Кейт Мидълтън няма да бъдат публикувани, пробив бе направен в Ирландия. М...

Уилям и Катрин искат обезщетение за нарушаване на френския закон за правото на личен живот както от списание "Клоусър", така и от фотографа.

Редактор: Ина Попова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com