"Пуси Райът" влизат в хитов американски сериал

29582
"Пуси Райът" влизат в хитов американски сериал
Снимка: Getty Images

Две дами от скандалната руска група "Пуси Райът", които лежаха в затвора заради протеста си срещу руския власти, ще се появят в популярния американски сериал "Къща от карти". Мария Альохина и Надежда Толоконикова ще участват в новия сезон, където ще играят самите себе си, съобщава АФП. 

Те ще играят себе си и ще се изправят срещу измисления руски президент Виктор Петров по време на вечеря, организирана от героя на Кевин Спейси – вицепрезидента на САЩ Франк Ъндърууд. Събирането обаче се превръща в истинско бедствие след като Альохина и Толоконикова, заедно с друг руски активист – Пьотър Верзилов, изнасят гневна реч срещу руския държавен глава.

"Ние се изправяме, Петя (Верзилов) удря с юмрук по масата и казва, че иска да вдигне тост", разказва Толоконикова пред опозиционното руско списание "Ново време". "След това ние пием за руския президент, който толкова много обича своите приятели, че им е продал половината държава, а главнокомандавщите не се страхуват от никого, освен от гейовете", добавя тя. После изпълняват песен, създадена специално за сериала.

Альохина и Толоконикова, както и третата им колежка Екатерина Самуцевич, бяха арестувани и осъдени след като през 2012 г. изпълниха пънк-рок песен в църква в Москва, в която призовават Дева Мария да "изгони" Путин.

В сериала руският президент се играе от датския актьор Ларс Микелсен, който много прилича на самия Путин. Според Толоконикова Микелсен е прекалено висок, за да прилича на Путин. "И лицето му е твърде повяхнало. Това е един ранен Путин преди ботокса", казва тя пред изданието.

"Пуси Райът" съдят Русия в Страсбург, искат 250 хил. евро

Двете лица на руската група „Пуси Райът” – Марина Альохина и Надежда Толонникова, ще съдят Русия в Европейския съд по...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com