Приключения в страната на 30 Seconds to Mars

67974
Приключения в страната на 30 Seconds to Mars
Снимка: Невена Гачева

Седмица след четвъртото издание на Sofia Rocks Actualno.com ще ви потопи в невероятната атмосфера, създадена от носителя на Оскар Джаред Лето и групата му 30 seconds to Mars (30 STM). Насладете се на майсторството на нашия разказвач Невена Гачева, която ще ви разкрие една нова Вселена за една Червена планета, която превзема живота Ви за половин минута - за 30 секунди.

През Огледалото

И Джаред Лето вече е в България, SOFIA ROCKS може да започне

Само няколко часа остават до началото на SOFIA ROCKS 2014 и феновете на THE OFFSPRING, 30 SECONDS TO MARS, SKILLET, MANDO DIAO и ALCEST...

София. Стадион Академик. 6 юли, 2014 година. 18:15 часа. Определен ми е предварително час за лична среща с Джаред Лето, за да представя ВИП пакета Adventure in Wonderland на българската публика. Отвеждат ме в градината към стадиона в 18:30, която е под формата на тента с рекламно пано на 30STM World Tour, бюро и два стола. Говоря с Анри (човек от екипа на групата), който ми обяснява, че изчакват групата, която в момента свири, да приключи, за да поканят феновето на бандата, който са си закупили ВИП пакета за среща с Джаред Лето и компания (meet and greet). Логично – искат да създадат по-интимна и спокойна атмосфера. Връщат ме обратно, за да се включа в цялия ВИП тур наречен Adventure in Wonderland. Опашката от фенове (само момичета, естествено) е голяма. Едни ще имат само meet and greet, други ще гледат концерта на групата от едната страна на сцената, а трети ще пеят с Джаред на сцената на парчето "Up In The Air". Заставам до група момичета, който говорят на немски. Питам ги откъде са и защо идват чак дотук след като бандата има няколко концерта в страната им. Те ми отговарят, че им е по-евтино дори с пътните разходи. Разбирам, че има фенове и от Гърция, Турция, Русия като, разбира се, повечето са българи.

Надолу към дупката на 30 Seconds to Mars

Отвеждат ни под тентата в 19:10. Обясняват, че всеки момент Джаред и Томо ще бъдат с нас. Използват времето да попитат дали искаме да се включим доброволно в изхвърлянето на големи балони към публиката на парчето "This Is A War". Повечето момичета вдигат ръце. Дават се и други наставления към феновете - да не се задават лични въпроси към 30 STM и най-вече към Джаред, защото ще се наложи да бъдат отстранени. Не се позволява ползването на лични камери от телефони и апарати.

В 19:25 първи влиза Томо, чува се общ вик от страна на момичета. Сяда и широко се усмихва. Усеща се напрегнато очакване на влизането на Джаред. Минута, две и Джаред е пред нас. Небрежно облечен с тъмно сива тениска, светло сиво долнище от траксют, карирана риза вързана за кръста и с емблематичните тъмни очила на лицето. Феновете извикват с общ възторжен глас. Джаред помахва с ръка към нас и сяда на ръба на масата. Започва непринуден разгоговор за това, че току-що се е изкъпал от банята и идва с влажна коса. Сваля тъмните очила сякаш да премахне всички прегради към феновете си. Емблематичните му сини очи и чаровната му усмивка екзалтират отново всички.

Джаред Лето кани на "Клубът на купувачите от Далас"

В специално видео послание, публикувано от организаторите на “София Прайд Филм Фест” на facebook.com/SofiaPrideFilmFest, ак...

Джаред изглежда делово и направо подканва момичетата да започват да задават въпроси към групата. Никой не се решава да е пръв. Вдигам ръка, той ме поглежда и ме посочва с пръст. "Имате ли планове да представите официално филма ви "Артефакт" пред българска публика?" Отговорът е повече от категоричен – "Не! Защото световното ни турне е доста напрегнато и през ден-два сме на различни места по света. Опитвали сме подобен подход, но е много изтощаващо." Обръща се към феновете му и ги пита колко от тях да гледали "Артефакт". Половината от тях вдигат ръце. "А колко от вас са го гледали в iTunes или в чрез VyRT?" Следват още няколко вдигнати ръце. "А колко от вас са го теглили нелегално?" Тишина. Не е доволен от отговора и се усмихва учудващо. Някой се престрашава и го пита кое е най-досадното нещо за него в това да си известен. "Това е да искат постоянно да се снимат с теб, дори когато си просто един от улицата. Затова отказвам, защото ако се съглася на един, ще трябва да се съглася и на следващия желаещ. Това е наистина е дразнещо! Но ако просто ме разпознаят и ме поздравят – това е ОК".

Атмосферата постепенно се разчупва. Момиче от България пита Джаред има ли нещо българско, което харесва. Той се обръща към Томо и го посочва да отговори. "Шопска салата, разбира се! Израстнал съм с нея", казва Томо с възторг. "Нали съм хърватин и в тази част на света съм израстнал." Някой го пита дали обича ракия и той с усмивка потвърждава. Джаред прави мимика с пръст как да се пие ракия, така, по малко от пръста.

Следва нов въпрос - този път дали би направил дует с жена-изпълнител за следващия им албум. Джаред пита феновете с кого биха изкали да ги чуят. Чуват се имена като Риана, Лорд, Скай Ферера и други. На Риана прави движение в кръста, за да покаже ефекта от тази творческа колаборация, обръща сините си очи към мен и ми казва: "Лорд е много добро предложение!".

Питат го как се чувства вече като независим продуцент на албумите си, без присъствието на голяма търговска марка зад гърба. Веднага сменя закачливото си изражение с по-серозно и отговаря, че доста по-добре и че следващия им проект ще бъде реализиран най-вероятно чрез KickStarter (най-голямата съфинасираща платформа за креативни проекти).

След като въпростите приключват, следва кулминацията на срещата - индивидуални снимки с групата и подписване на предварително раздадените ни постери.

Джаред Лето иска да направи собствен филм

Джаред Лето търси нови роли в киното след успеха на "Клубът на купувачите от Далас". "Преглеждам и чета сценарии. Това е интересно, за...

Бясно чаено парти и Queen Alice

Джаред и Томо се оттеглят за подготовка на концерта. Така в рамките на час и 10 минути най-отдадените му фенове се докосват до 30STM.

Имаше усещане за липса, тази на брат му Шанън, с когото са най-близки. Шанън е в рехабилитационен център в момента и ще се присъедини към турнето на групата на по-късен етап.

Гледайки Джаред и Томо от сцената, си дадох сметка колко трябва да си отдаден на музиката, да се събуждаш ежедневно в различни части, да се подлагаш на това физическо и психическо изтощение всеки ден и не само да се срещаш с екзалтираните си до истерия фенове, но и да запазваш близък контакт с тях. Това наистина заслужава уважение и адмирации. Все пак, под всичката тази здрава организация, отдаденост и близост, усещаш Джаред Лето преди всичко като разнолик творец, който е превърнал работа си в изцяло лично удоволствие. Истински бизнесмен, но с душа. И така трябва да бъде.

Автор: Невена Гачева

Джаред Лето се вдъхновил от баба си за ролята му на травестит

Бабата на Джаред Лето го вдъхновила за ролята му на травестит в "Клубът на купувачите от Далас" (Dallas Buyers Club). Фронтменът на "3...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com