Официално: Италия се отказа, България ще организира "Евровизия"!

108123
Официално: Италия се отказа, България ще организира "Евровизия"!

За първи път България има уникалния шанс да бъде домакин на "Детската Евровизия". Българската национална телевизия получи официална покана от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) да организира един от най-престижните песенни конкурси през 2015 годинa, съобщи eurovision-bg.com.

Тази възможност страната ни получава, след изключителното представяне на Крисия, Хасан и Ибрахим през ноември миналата година в Малта. Талантливите български деца завоюваха най-големия успех, спечелвайки второто място със 147 точки и подкрепата на журналисти и зрители от целия свят.

Крисия била с инхалатор на Евровизия

Малката Крисия, която спечели сърцата на всички българи с великолепното си изпълнение на детската Евровизия, се оказа, че притежава не ...

Спекулации, че победителят Италия ще се откаже от домакинство имаше от седмици и новината, че уникалната възможност се предоставя на класиралата се на второ място държава - България, вече е факт.

„Това е уникален шанс за БНТ и за България – да сме домакин на един от най-престижните музикални конкурси в Европа. Крисия, Хасан и Ибрахим доказаха, че когато сме единни, успехът е възможен“, коментира новината генералният директор на БНТ Вяра Анкова. 

Тазгодишното издание ще бъде 13-то в историята на "Детската Евровизия". За първи път конкурсът се провежда през 2003 година в Копенхаген. Досега България е участвала четири пъти в песенната надпревара – през 2007 г. с Бон-Бон, през 2008 г. с Кръстияна Кръстева, през 2011 г. с Иван Иванов и миналата година с Крисия, Хасан и Ибрахим.

БНТ ще направи всичко възможно да реализира "Детската Евровизия" у нас.

Разград посрещна Крисия и я отрупа с цветя

Крисия, нейното семейство и музикалният педагог Свилена Дечева, бяха посрещнати подобаващо в Центъра за работа с деца в Разград от км...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com