Наддават за парче от сватбената торта на Уилям и Кейт

53793
Наддават за парче от сватбената торта на Уилям и Кейт
Снимка: Getty

Парче от сватбената торта на принц Уилям и съпругата му Кейт ще бъде продадено на търг на 9 април в Лондон.

Организаторите на търга съобщиха, че началната цена на парчето от кралската плодова торта се очаква да бъде между 60 и 180 евро.

Уилям и Кейт не искат друго бебе за момента

Принц Уилям заяви, че за момента едно дете им е напълно достатъчно и че със съпругата му Кейт все още не планират братче или сестриче з...

"Нашето кралско семейство е уважавано в цял свят. Така че ще бъде интересно да видим от къде ще дойдат наддаванията", заяви Найджъл Кърк, директор на аукционната къща.

Парчето, увито в пергаментова хартия, се предлага заедно с официалната си кутия. "Парчето от тортата е увито и херметически затворено в оригиналната си кутия. Не мирише на мухъл, но не бих препоръчал на купувача да го яде. Не бихме искали да се натрови", предупреди Найджъл Кърк.

До момента парчето принадлежеше на Ейдриън Ричардсън, бивш служител на компанията Crown Speciality Packaging, която произвела малката кутия. Плодовата торта беше поръчана на известната сладкарка Фиона Каирнс. Кейт Мидълтън поиска тя да бъде украсена с 16 цветя, символ на щастието (розата), нежността (лилията), брака (бръшлян).

Тортата, която се превърна в истинско произведение на изкуството, беше изложена за известно време в Картинната галерия на Бъкингамския дворец редом до Рембранд, Пусен и Рубенс. Не за първи път парче от сватбената торта на Уилям и Кейт се предлага на търг. През ноември м. г. в Бевърли Хилс, Калифорния, парче от тортата беше продадено за 3100 евро.

Новата бавачка на принц Джордж е испанка

Испанска бавачка ще се грижи за сина на принц Уилям и Кейт Мидълтън - принц Джордж. Жената, чиято самоличност не се разкрива, наближав...

Източник: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com