Мария Илиева в атака: СЕМ напомня за отминали години на дискриминация

37714
Мария Илиева в атака: СЕМ напомня за отминали години на дискриминация

Проблемът на „Видимо доволни” не е в нецензурни реплики, а в отношението, което внушава за сексуалното общуване. Внушението е, че сексът е функция само на материалното – с тези думи пред bTV шефът на СЕМ Гого Лозанов заклейми летния хит на Криско и Мария Илиева.

Двете музикални звезди не останаха длъжни и реагираха с остро писмо, в което изразиха бурно недоволство от отношението на Лозанов. „Нашата песен не съдържа нецензурни думи и неспецифични за хип-хоп и по п културата жаргонни средства. В българския ефир и интернет платформите за видеосподеляне масово съществуват драстични примери за вербални и визуални послания на художествени и документални произведения, чиито буквализъм и внушения са безспорни и далеч извън както Вашите, така и общоприетите граници. Тълкуването на текста на „Видимо доволни“ би могло да бъде разнообразно, спрямо културните и социални различия на всеки потребител. Еднозначно направените от Вас определения ("вербални послания, принизяващи сексуалните отношения до един физически акт, оправдаващи секса като средство за получаването на облаги; представящи пушенето на трева, несъобразяването с правилата и нормите на благоприличие като приемливо и естествено поведение") приемаме като тенденциозност и тотална липса на осведоменост за световните музикални практики и съдържанието на съвременните музикални произведения”, пишат музикантите.

СЕМ: Няма да сваляме "Видимо доволни" от ефира

Нямаме намерение да спира каквито и да е песни от българския ефир. Това Мария Стоянова, член на Съвета за електронни медии (СЕМ), пред ...

Според Мария Илиева отношението на СЕМ към песента „напомня натрапчиво за отминали години на дискриминация”. И добавя, че двамата с Криско „имат безусловната подкрепа на авторитети от творческите среди, интелектуалци и медии” относно песента си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com