Лили: Иска ми се емоцията в "Арена Армеец" да е като в "Олимпия" (видео)

8526
Лили: Иска ми се емоцията в "Арена Армеец" да е като в "Олимпия" (видео)

"Много ми се иска емоцията в "Арена Армеец" да бъде такава, каквато беше в парижката зала "Олимпия" – не само за мен, но и за публиката ми". Това си пожела примата на българската естрада Лили Иванова в разговор пред БГНЕС по повод предстоящия й концерт на 22 ноември т.г.

На фотоизложбата с нейни снимки (открита наскоро в зала "Средец"), направени от Васил Къркеланов, стана ясно, че билетите за концерта й са продадени седмици преди тази дата и се наложило да продават билетите от сектора над сцената. И този факт не е никак изненадващ на фона на неувяхващата слава и множащите се почитатели на Лили Иванова от всички възрасти.

Има два големи момента в моята кариера, признава Лили Иванова. Единият е концертът в парижката зала "Олимпия", другият, който тепърва предстои - в зала "Арена Армеец". За "Олимпия" много трудно си спомням какво е било, защото бях в такова състояние на емоция, че не помня кога съм влязла на сцената, кога съм излязла, разказва тя. Даже знам, че се спънах в едно краче на стойка и паднах по време на пеене, след което съм станала веднага и никой от групата ми не знаеше на коя песен е станало това. До такава степен не помнехме нищо… Дори Васил Къркеланов, когато монтираше кадрите от концерта, едва си спомни на коя песен е станало това, защото съм изчезнала от снимките, спомня си върховото събитие в кариерата си българската прима.

"Беше невероятно! Емоцията беше невероятна! Не мога да я сравня с нито една досега и много ми се иска да почувстваме същата емоция като в "Олимпия", в която българите бяха около 70%, дошли от целия свят", не се уморява да повтаря Лили. "Чувстваше се една освободеност в техните реакции, защото са живели дълги години в чужбина и са свикнали да реагират спонтанно и естествено", коментира тя.

"От самото начало до самия край на концерта публиката беше на крака, права и се виждаше едно море от вълнение и аплодисменти, а това не се забравя. Докато у нас хората са някак си сковани и не смеят да покажат своята емоция", смята Лили. Затова много ми се иска емоцията в "Арена Армеец" да бъде такава, каквато беше в зала "Олимпия" – не само за мен, но и за публиката ми, пожелава си тя.

"Може би съм такъв характер, не се главозамаях до ден-днешен и смятам, че това няма да се случи", убедена е Лили. "Мисля, че човек не трябва да живее с миналото, а с бъдещето и с настоящето и в същото време трябва непрекъснато да се доказва", разкрива част от тайната си за творческо дълголетие тя.

"Аз работя непрекъснато - търся нови песни, нови автори на текстове. Обичам да се доказвам, вместо да се хваля колко съм велика", честно си признава примата. "Не хвърча и в облаците, но сама не мога да се оценявам. Винаги искам това да направи някой друг и няма да се сърдя, ако не получа достатъчно ласкава оценка за себе си, защото също имам мнение за собствения си труд и не е нужно да се кича с излишна слава", откровена е Лили.

"Съзнателно се стремя да бъда модерна, защото публиката ми расте непрекъснато, имам много млади попълнения и трябва да се съобразявам с музиката, която те слушат", разказва тя. "Но дотолкова, доколкото моят маниер и моят стил ми позволяват. Смятам, че авторите, с които съм се обвързала, са достатъчно компетентни и талантливи, за да ми помагат в това отношение. Това са аранжорът ми Емо Бояджиев, Явор Кирин, който прави напоследък текстовете ми, Мартин Карбовски вече написа три текста за мен и най-новият член на този екип - ще се чуе на предстоящия най-голям концерт за мен на 22 ноември", прибавя и доза тайнственост Лили.

"За предстоящия концерт искам да успея си свърша работата и да остана доволна от себе си", простичко казва тя. "Искам да имам една невероятно щастлива и емоционална публика, хората, които са щастливи, че са дошли на този концерт и да останат щастливи", надява се Лили. Искам една щастлива публика, повтори искреното си желание примата.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес