Какво ни прави неудачници?

61516
Какво ни прави неудачници?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Да си неудачник  не е присъда  и  с това човек може да се пребори. Важното е да се разбере, че причината за неуспехите ни се крият в нас самите. Ето кои са най-често срещаните  черти на неудачниците.

Те не разбират ценността на времето.

Разликите между мъжа и жената в картинки

Дизайнерът Янг Лиу публикува своята книга „Мъжът среща жената”, в която са представени най-разпространените стереотипи в от...

Все имат нещо за правене, което не им позволява да се посветят на конкретните цели. Дават си нови и нови обещания, които никога няма да бъдат изпълнени.

Всеки успешен предприемач знае, времето е по-ценно от парите, казва Ричърд Брансън.

Ценностите им не съответстват на целите.

Неудачниците бъркат понятията заетост и продуктивност. Те правят всичко друго, но не и това, което ги доближава до ценностите им.

Никога не проявяват инициатива

Лягайте си рано, за да сте щастливи

Американски учени установиха, че късното лягане може да доведе до възникването на повтарящи се отрицателни мисли. От това в колко часа ...

Неудачниците са онези, които се съгласяват с лошите резултати. Мнозина се жалват от лошия си шеф и ниската заплата , но продължават да стоят там.

Поставят си ограничения

Неудачниците просто казват: „Не ми върви с математиката” или „наистина съм лош ученик”… Те сами си пречат като се поставят в определени рамки и им се струва, че това може да оправдае поведението им, а всъщност си намират начин да не предприемат нищо.

Те прекрасно могат да се оправдават

Неудачниците винаги ще намерят причина и логика, които да обяснят защо не могат и не са длъжни да направят нещо. Понякога те наричат този навик „реализъм”. На тях не им достига въображение и винаги ще си намерят оправдание, за да не направят нещо.

10-та година от брака е най-критична

Съпрузите не трябва да се безпокоят повече от кризата през седмата година на брака, защото тя е най-тежка през 10-ата година, съобщи в....

Не умеят да общуват

Неудачниците не знаят как да се държат с останалите и често са високомерни, без видими причини.  Понякога те дори не знаят как да кажат: „Благодаря!”

Непрекъснато отлагат нещата

Само отложеното за утре оставяш да умре недовършено, е казал Пабло Пикасо.

Неудачниците живеят така сякаш имат времето на още един живот. Струва си да се осъзнае, че започваме да умираме от момента на раждането ни и че всеки един ден е истински дар от Бога.

Полезен ли е случайният секс?

Всички знаем за ползата от редовния секс за здравето и настроението, но случайните сексуални връзки са нещо, което предизвиква спорове....

Трудно приемат несгодите

Арабска поговорка гласи, че слънцето без дъжд създава пустиня.

Проблемите ни са толкова големи, колкото им позволяваме да станат и са толкова силни, колкото им позволява слабостта ни. Неудачниците не разбират това и се предават прекалено бързо, когато нещата са такива, каквито не им харесват.

Преодоляването на проблемите само ни доближава към целите ни и ни превръща в този, който по-рано не сме могли да си представим.

 Те са равнодушни

Сънищата таят вътрешния подтик към насилие

Човек, сънувал самоубийство през нощта, на следващия ден може да прояви голяма агресивност, предупреждават германски учени. Такива съни...

Неудачниците никога нямат собствено мнение за нищо, не могат да вземат и самостоятелни решения.  Възгледите им са прекалено ограничени и никога не говорят за това, което няма пряко отношение към това, което знаят. Но равнодушието е тих убиец.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com