Хакерска атака блокирала сайта на Слави за концерта на живо

17504
Хакерска атака блокирала сайта на Слави за концерта на живо

Причината за техническите проблеми със сайта на Слави Трифонов, на който неговите почитатели трябваше да гледат големия му концерт, е целенасочена мрежова атака от типа DDoS към всичките сървъри на компанията, осигуряващи поддръжката на електронната страница.

От фирмата обясняват, че интересът към сайта наистина е бил голям и това е подвело екипа, че забавянето на сървърите се дължи на големия брой зрители, желаещи да купят кодове в последния момент. Ето какво обясняват от там:

Първото ВИДЕО от концерта на Слави Трифонов

Концертът на Слави Трифонов все пак се състоя, въпреки многото спекулации, че той може да се отложи заради проливния дъжд. Освен всичко...

"Уважаеми почитатели на Слави Трифонов и Ку-ку бенд, екипът на Еволинк Ви поднася най-искрените си извинения за възникналите технически проблеми със сайта www.slavilive.com. Еволинк ще възстанови за своя сметка всички заплатени кодове за достъп до живото излъчване. Причината за техническите проблеми бе целенасочена мрежова атака от типа DDoS към всички сървъри на компанията, осигуряващи поддръжката на сайта, заявиха от компанията.

Атаката е започнала около 18:50 ч. на 25-ти септември, като първоначално предизвиква забавяне на известията за потвърждение на плащане. Интересът към сайта наистина бе голям и това е подвело екипа по поддръжка, че забавянето на сървърите се дължи на големия брой зрители, желаещи да купят кодове в последния момент. Въпреки че на практика бяха осигурени капацитети, които многократно надхвърляха нужния ресурс за обслужване на заявките към сървърите, продължихме да наблюдаваме забавена работоспособност на сайта.

В 20:45 ч. екипът ни идентифицира съществото на проблема и предприе действия за филтриране на мрежовата атака. Този тип атаки са изключително тежки за предотвратяване и са познати множество примери за подобни зловредни действия към големи международни компании, продължаващи със седмици. Превантивната филтрация в този случай е неподходяща за сайтове, привличащи внезапно многобройна аудитория, тъй като биха могли да бъдат интерпретирани като атаки и да се предотврати достъп на легитимни посетители. В 21:20 ч. успешно бе активирана надеждна защита от атаката, включително филтри на ключови места в Интернет, така че зловредният трафик въобще да не достига до мрежата на Еволинк.

Еволинк ще възстанови всички заплатени суми, включително и на зрителите, които са се закачили рано към стрийминг сървърите и са гледали концертa без да усетят проблеми със сайта".

Последни новини около концерта на Слави Трифонов тази вечер

Концертът на Слави Трифонов и Ку-Ку бенд на Националния стадион "Васил Левски" тази вечер променя движението в центъра на столицата. О...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com