Еуфорията за златни глобусчета

21877
Еуфорията за златни глобусчета

Сезонът на наградите вече започна. Неговото начало беше отбелязано миналата седмица, когато бяха обявени списъците с номинираните за филмовите награди „Златен глобус”. След една изключително силна година по отношение на излезлите филми и неясните прогнози на филмови критици и експерти, вече може да се каже, че след номинациите за „Златен глобус”, филмовите награди придобиват по-ясни параметри. Тазгодишните номинации представляват истински сблъсък между титаните.

Сред номинираните филми, актьори и актриси присъстват истински шедьоври и легенди, така че церемонията по раздаването на „Златните глобуси”, която ще се проведе на 13 януари, 2013-та година, със сигурност ще се превърне в истинско зрелище. Неслучайно един филмов критик коментира шеговито номинациите, че ако преди „Златните глобуси” са давали шанс на малки и независими продукции, то тази година организаторите изцяло са решили да променят посоката и да заложат на известни заглавия, които са „препълнени” със звезди-актьори. Достатъчно е само да хвърлим един поглед върху списъка с номинираните актьори и актриси в поддържаща роля.

"Матрицата" и "Мръсния Хари" - в пантеона на американското кино

Хитовият филм "Матрицата", който излезе на голям екран през 1999, и поредицата за "Мръсния Хари" (1971) с Клинт Истууд ще бъдат включе...

В категорията за най-добра актриса в поддържаща роля за драма ще се борят прочути дами като Сали Фийлд, Ан Хатауей, Хелън Хънт, Никол Кидман и Ейми Адамс. Много от филмовите критици започнаха да правят прогнози коя от 5-те доказали се актриси ще грабне златното глобусче, като засега всички смятат, че основният сблъсък ще е между Сали Фийлд, която е номинирана за ролята си в историческата драма „Линкълн” и Ан Хатауей, която прави блестящо изпълнение на Фантим в „Клетниците”. Може да се каже, че от този списък най-изненадваща е номинацията на Никол Кидман за криминалната драма „Вестникарчето”. Нежната австралийка, която има един Оскар в колекцията си от награди и може да се похвали с редица запомнящи се образи, се представя меко казано странно в остро критикувания филм на режисьора Лий Даниелс. „Вестникарчето” беше един от най-лошо оценените филми на фестивала в Кан, а самата Кидман трябваше да изтърпи доста подигравки за скандалния образ на фатална изкусителка.

По не по-различен начин стоят нещата и в категорията за най-добър поддържащ актьор. Тук списъкът се попълва от имената на „великани” като Алън Аркин, Леонардо Ди Каприо, Кристоф Валц, Томи Лий Джоунс и Филип Сиймур Хофман. Голяма част от анализаторите смятат, че след като години наред мистър Ди Каприо беше пренебрегван за блестящите си роли, сега най-накрая ще получи дългоочакваното признание от организаторите и ще си тръгне със „Златен глобус”.

"Мъже в черно" III - филмът с най-много гафове за 2012

Третият филм от поредицата "Мъже в черно" III, чиято премиера беше през месец май, с участието на Уил Смит е лентата с най-много гафове...

Какво ще се случи в тежката категория "най-добър филм"? Това ще разберете в продължението на статията - ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com