Джоли е притеснена за сирийските бежанци

3827
Джоли е притеснена за сирийските бежанци

Американската актриса Анджелина Джоли изрази безпокойството си от условията за живот на бежанците, намерили убежище в Турция. Тя направи това след среща в Анкара с представители на турските власти и Върховния комисар на ООН за бежанците, съобщи БГНЕС.

"Споделям безпокойството на всички заради наближаването на зимата", заяви холивудската звезда пред журналисти на летището в Анкара и изрази надежда, че "никой няма да умре от студ в тази много тежък период".

"Няма признаци, че насилието в този конфликт ще намалее и броят на хората, желаещи да пресекат границата продължава да расте, това е повод за безпокойство за всички ни", допълни Джоли, след като разговаря с турския президент Абдулах Гюл. На срещата присъства и Върховният комисар на ООН за бежанците Антонио Гутерес.

"Никой не иска да живее като бежанец, никой не иска да живее в лагер..., всички хора са загубили жилището си и са избягали от крайно насилие, те са загубили семейството си", заяви актрисата, говорейки за срещите си вчера с бежанци в лагери близо до границата между Турция и Сирия.

"Те се чувстват "много сами и изоставени, те също така са много травматизирани и турското правителство планира да им помага повече, като им осигурява психологическа помощ. Това също е нещо много важно", продължи Анджелина, която е посланик на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Актрисата, която посети лагер на сирийски бежанци в Турция през юни 2011 г., беше в Йордания и Ливан във вторник и сряда.

Редактор: Калина Здравкова

Джоли посети сирийски бежанци в Ливан

В качеството си на посланик на добра воля на ООН, холивудската звезда Анджелина Джоли се срещна със сирийски бежанци в Ливан. Актриса...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес