Детската "Евровизия" ще бъде на 21 ноември в "Арена Армеец"

10393
Детската "Евровизия" ще бъде на 21 ноември в "Арена Армеец"

Българската национална телевизия ще бъде домакин на 13-ото издание на детската "Евровизия". Престижният песенен конкурс ще се състои на 21 ноември в зала „Арена Армеец".

Милионите зрители ще могат да гледат състезателите пред телевизионния екран или на стрийминг онлайн. Победителят ще бъде избран от журито и вота на участващите страни в състезанието.

Детската "Евровизия" през ноември в НДК?

По покана на директора на НДК Мирослав Боршош днес изпълнителният супервайзор на “Детската Еврозивия” Владислав Яковлев ра...

Интересът на телевизионните оператори от цяла Европа остава висок.

През 2014 г. в конкурса участваха 16 страни. Това е най-големият брой, участващи държави от 2007 г. Няколко от тях вече са започнали да търсят своите нови изпълнители на възраст между 10 и 15 години, които ще имат честта да представят страната си.

Крисия, Хасан и Ибрахим дадоха този шанс на България и БНТ, коментира генералният директор на БНТ Вяра Анкова. "С голяма надежда участвахме в Малта и бяхме много впечатлени от таланта, енергията и емоциите на всички деца в конкурса. Надяваме се България като домакин да даде ново поле за изява на младите таланти от цяла Европа, като същевременно ги направи съпричастни към красотата и традициите на нашата страна", допълни тя.

Изпълнителният директор на детската "Евровизия" Владислав Яковлев изрази силната си подкрепа и готовност да окаже съдействие на БНТ при подготовката на тазгодишното домакинство на конкурса: „Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) и мениджмънтът на детската "Евровизия" ще направят всичко възможно, за да се гарантира, че децата и участващите телевизионни оператори ще станат част от позитивно и забавно събитие, което дава шанс за изява под светлините на прожекторите и възможност за творчество и създаване на приятелства".

Държавата удря рамо на БНТ: Официално правим детската "Евровизия"

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и министър-председателят Бойко Борисов проведоха срещи с генералните директори на БН...

След като през 2014 година 14-годишният Винченцо Кантиело спечели Детската "Евровизия" във Валета, италианската телевизия RAI първа получи правото да организира тазгодишното издание на конкурса. Но според правилата на състезанието, победителят не е задължен да бъде домакин.

“Ние проведохме много разговори с RAI, но, за съжаление, те не бяха в състояние да проведат конкурса. Благодарихме им за това, че проучиха всички възможности за домакинство. Техният ясно изразен интерес, както и този на България и други страни, ни показва, че Детската "Евровизия" става все по-силна”, поясни Владислав Яковлев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com