Боб Дилън се обръща към творчеството на Франк Синатра

30104
Боб Дилън се обръща към творчеството на Франк Синатра
Снимка: Getty

Новият албум на Боб Дилън, който ще излезе през февруари, ще включва интерпретации на класики на Франк Синатра, предаде БГНЕС.

Дилън потвърди преди време, че работи по 36-я си студиен албум, озаглавен Shadows in the Night, но за него се знаеше малко. Дискът включва версии на 73-годишния ветеран на 10 популярни песни, повечето от които от 40-те години на миналия век. Всички те са били изпети от Синатра и от други музиканти.

"От дълго време исках да направя нещо такова, но все не събирах смелост да се захвана с аранжимент за 30 инструмента и да го сведа до пет инструмента", съобщи Дилън в комюнике. Той допълни, че с групата му просто изсвирили и записали песните, без да използват слушалки, вокали или студийни инструменти.

"По никакъв начин не смятам, че правя кавъри на тези песни. Достатъчно кавъри са им правени и впрочем те са били погребани. Това, което аз и групата ми правим по същество, е да ги разкрием. Да ги вдигнем от гроба и да ги покажем на дневна светлина", отбелязва музикантът.

В албума е включена една песен, която е била издадена неотдавна от Дилън, Full Moon and Empty Arms, изпълнена от Синатра през 1945 г. и основана на композиция за пиано на Сергей Рахманинов. Дилън прави кавър и на Autumn Leaves, която е изпята за първи път на френски като Les Feuilles Mortes от Ив Монтан с текст на поета Жак Превер. Сред известните изпълнители на песента са Серж Гейнсбур и Едит Пиаф, която изпълнява парчето както на английски, така и на френски.

Сред другите песни в албума на Дилън е Some Enchanted Evening от мюзикъла "Южен Пасифик". Shadows in the Night ще излезе на 2 февруари в Европа и на 3 февруари в САЩ, съобщи "Колумбия рекърдс".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com