Анита Желева не е Мисис България, твърди собственикът на търговската марка

109523
Анита Желева не е Мисис България, твърди собственикът на търговската марка

Марката „най-достойна омъжена жена” е моя. Това заяви организаторът на конкурса „Мисис България” Миглена Савова. Тя коментира твърдението на Яненка Люцканова, че тя държи правото на латиница на Мисис България.

Няма регистрация на латиница, няма на кирилица – марката е една, категорична беше Савова. И показа документ от Патентното ни ведомство, както и Патентното ведомство в Аликанте, Испания. Показа и, че е запазила марката „Мисис”, за да няма заобикаляне чрез „Мисис едикоя си”.

Мис България 1967 г. остави света без думи

Снимка на безумно красивата Мис България 1967 година  Бранимира Антонова беше публикувана в световноизвестния сайт 9GAG. Черно-бял...

Никой не си дава сметка, че това е нарушение на една търговска марка, която съм градила 16 години. Това е нарушение и спрямо партньорите ни, включително и на медиите. Уронва се престижът ни, подчерта Савова пред Нова телевизия.

Скандалът не е само в България. Този конкурс, на който се яви Анита Желева, не е за титлата „Мисис”. Победителката от Беларус също не е „Мисис” на Беларус, подчерта Савова.

В световен мащаб има около десет марки за омъжени дами. Това не означава, че всеки може да си организира конкурси под марката „Мисис” или „Мис”, категорична беше Савова. Нямаме нищо против всеки да праща и участва където реши, но не и по този начин, заяви тя. Единственият с право на титлата „Мисис България” е този, който се яви на конкурса, чиито права държа аз, обясни Савова.

През 2003 година Мисис България е Маги Желязкова, а не Яненка Люцканова. Тогава конкурсът се проведе в предаването „Огледала”, обясни Савова. И каза, че се е съдила с Люцканова и е спечелила, но „явно някои хора се чувстват над закона”. Засега Савова ще решава тепърва дали пак ще има съдебно дело.

Мисис България: Показаха най-ужасните ми снимки

Българите са много изтормозени, затова се писаха такива негативни неща срещу мен. Така Мисис България Анита Желева обясни реакцията сре...

Не работя с „Мисис Свят” на Дейвид Мармел, а с „Мисис Вселена”, квалификации няма да давам защо, продължи Савова. „Мисис България” се става по следния начин – обява за участие в медиите, до финала стигат 15 жени, а след това се излъчва победител измежду четири. За международни конкурси се пращат снимки, които не се обработват с фотошоп, каза Савова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com