Absolut - с дизайн на Анди Уорхол

27342
Absolut - с дизайн на Анди Уорхол

28 години след като Анди Уорхол превърна Absolut в легенда, създавайки оригинална попарт творба, вдъхновена от бутилката, шведският бранд пренесе произведението му върху култовата й форма. Уникалната лимитирана бутилка е създадена съвместно с The Andy Warhol Foundation и беше представена на серия от креативни събития по целия свят, oбединени под името The Spirit of Warhol.

Специалното парти в България беше на нова и доста нетрадиционна локация - в подземния паркинг на Полиграфическия комбинат, и посрещна повече от 2000 души. Събитието, организирано съвместно с New Electronic Sessions стартира с нощен базар, представящ водещи български дизайн брандове като 45 Street, GOLOKA, Jina Shoevska Accessories, Blok Shop, Stinky, СОФТ, 38, ШОНА, Гроздан Михайлов, Temper Boards, Шевица и специалната линия от дрехи и аксесоари с оригиналния Absolut Warhol дизайн. За анимациите и визуалната част на партито се грижиха Elecktick.me и пловдивският колектив Мелформатор, които участваха и в музикалната програма заедно с Vajarov&Paci Pac Pac.

От днес повишават цената на водката в Украйна

След увеличението на цените на цигарите, властите в Украйна вдигат и цената на алкохола. Така от днес бутилка водка от 0,5 литра се у...

Много от гостите използваха повода, за да се включат в Andy Warhol Art Exchange - най-голяма онлайн платформа за обмен на изкуство, вдъхновена от проекта Absolut Warhol, който продължава колаборацията на шведския бранд с най-известния попарт художник в света oт 1986 г. насам. Дигиталната платформа дава възможност на участници от целия свят да покажат креативния си потенциал. Без значение дали са художници, илюстратори или просто ценители, всички могат да създадат свое дигитално произведение в сайта или да създадат такова с помощта на инструментите му. В края на всеки месец от октомври до декември, всеки участник печели творба на артист от друга точка на света, който може да е доста известен, а в края на годината един от всички участници в Art Exchange ще стане собственик на истинско оригинално произведение на самия баща на попарта Andy Warhol.

Новата лимитирана бутилка Absolut Warhol бутилка е черна, със сини, розови и жълти детайли, репликирайки оригиналната творба на Warhol, посветена на бутилката. Тя е резултат от най-известната и значима арт колаборация в дългогодишната история на култовия шведски бранд, поставила началото на дългосрочния ангажимент на бранда към изкуството. Процент от продажбите на лимитираната бутилка в целия свят ще бъдат дарени на Andy Warhol Foundation за подкрепа на млади и обещаващи дигитални артисти, а бутилката вече пристигна на българския пазар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com